Mesélj egy kicsit arról, hogyan találkoztál a programmal, és mi győzött meg arról, hogy jelentkezned kell?

Kormos Fanni Maya: „A Talent Plantation nekem nagyon gyorsan csöppent az életembe. Tipikus eset, hogy a leadási határidő előtt 3-4 nappal láttam meg a hirdetést, és egy óráig dilemmáztam rajta, hogy jelentkezzek-e vagy sem, a kevés idő miatt. Aztán végül úgy döntöttem, hogy ez engem érdekel annyira, hogy ne hagyjam elszalasztani a lehetőséget, és milyen jól döntöttem! Elsősorban a tréning programok, a témák keltették fel az érdeklődésemet, ezek nagyon egybevágnak az érdeklődési körömmel és már korábban is vettem részt vezetői tehetségprogramban. Mégis, ez merőben más élmény volt, és még most is az, főleg azért, mert sokkal privátabb, részletesebb, és a létszámból adódóan jobban oda tudunk figyelni egymásra, meg persze a trénerek is ránk.”
Oláh Julianna: „A programban elsősorban az fogott meg, hogy gyakorlati tudást és oktatást kínált, szemben az egyetemmel. Először egy egyszerű tréningsorozatra számítottam, de sokkal többet kaptam ennél: szakmai mentort, közösséget, jókedvet, motivációt és olyan professzionális képzéseket, amelyek minden várakozásomat felülmúlták.”
Antal Bálint: „Nekem az tetszett a leginkább a programban, hogy a tematikában sok olyan tréning volt, ami végső soron az önismeretről (saját kommunikációs stílus, vezetői attitűd, személyiség tipológia) szól. Számomra ez imponáló volt, mert úgy gondolom, hogy az emberek gyakran magukról tudják a legkevesebbet és nem is igazán merik feltenni maguknak ezeket a kérdéseket.”

 

Melyik tréningmodul tetszett a legjobban?

Jakab Ádám: „Tárgyalás- és érveléstechnika, befolyásolás volt a kedvenc tréningmodulom. A szimulációs játék is nagyon tanulságos volt. Érdekes volt látni azt, hogy különböző tárgyaló párosok mennyire különböző eredményt értek el részben a személyiségük, részben a helyzetfelismerésükből adódóan. Ez arra is rávilágított, hogy egy-egy szó mennyire jelentős lehet egy adott szituációban.”
Ölveti Gábor: „Kedvenc tréningalkalmam a karrierhorgonyokat meghatározó modul volt. Ez nagyon jó kiindulási pontot adott, hogy jobban megértsem a saját belső motivációmat. Mindemellett segített megtervezni a következő lépéseket a számomra leginkább megfelelő karrier kialakításához.”
Rossi Claudia: „Nekem a kedvenc alkalmam a teljesítménymenedzsment és az időgazdálkodás modul volt, mivel új és olyan hasznosítható tudást kaptam, amit a mindennapokban is tudok használni. Egy aktuális problémám mögé helyezett alapokat és megoldást!”

 

Szerinted miért hasznos ez a program? Mit nyújtott számodra?

Kozma István: „Szerintem bármilyen pozícióban is van az ember, nagyon hasznos, ha rendelkezik némi emberismerettel és még hasznosabb, ha önmagát jól ismeri. Rengeteg helyzetet megkönnyít, ha előre megértjük, hogy döntéseink következménye milyen hatással lesz ránk. Továbbá nem csak ön- és emberismeretet ad, de eszközöket is az élet különböző helyzeteire. Milyen esetben hogyan érdemes kommunikálni gondolatainkat, milyen személyiségű emberrel, hogyan tudunk hatékonyan együttműködni (vagy együtt “működni”), vagy épp milyen módon érdemes érvényesíteni szándékunkat. Ezekbe és ehhez hasonló kérdéskörökbe nyújt betekintést a Talent Plantation program, amire aztán lehet építeni, és lehet ezeket továbbfejleszteni.”
Lipka Boglárka: „A Talent Plantation program nagyon jó barátokat, hatalmas versenyelőnyt a munkaerőpiacon, valamint rengeteg nevetést, tanulást és tapasztalatot adott nekem. Ezért ajánlom mindenkinek.”

 

Ajánlanád ezt a programok másoknak? Ha igen, akkor miért?

Varga Bence: „Teljesen egyszerű érvem van arra, hogy miért ajánlanám ezt a programot mások számára. Ez pedig nem más mint, hogy maximálisan bejöttek a számításaim. Az egyes modulok és tréningek során hasznos, a mindennapi üzleti életemben is sikeresen használható kompetenciákat sajátítottam el, valamint tagja lettem egy olyan magasan kvalifikált társaságnak, melynek tagjai hasonlóan állnak hozzá a jövőjükhöz, mint ahogyan én teszem azt.”
Fábi Dóri: „Mindenképpen ajánlom a programot, de főleg azoknak az ambíciózus fiataloknak, akikben buzog a tettvágy, fejlődni akarás és az alkotás iránti vágy. Ez a program remek lehetőséget ad arra, hogy mind soft skillek-ben, mind szakmailag releváns témákban tanulhassatok, fejlődhessetek. Ha tudjátok, hogy többre vágytok, vagy a későbbiekben szeretnétek vezetői pozíciót betölteni, esetleg saját vállalkozást indítani, akkor itt a helyetek! Az értékes tudás mellett kapcsolati tőkére is szert tehettek, mentorálási lehetőséget is kaptok, dolgozhattok egy számotokra érdekes projekten, és személyesen is rengeteget fejlődhettek!”

 

Mit tanácsolnál azoknak, akiknek felkeltette az érdeklődését ez a program, de bizonytalanok abban, hogy jelentkezzenek-e?

Tóth Laura: „Ne hezitálj belevágni a jelentkezésbe! Ha tudod magadról, hogy több szeretnél lenni, mint egy átlagfiatal, itt a helyed! Számomra is a komfortzónából való kilépést jelentette a programra való jelentkezés, de ezáltal is magabiztosabb lettem! A Vezetői Utánpótlás Programban az a legjobb, hogy jöhetsz bármilyen tudományterületről, olyan közegbe kerülsz, melynek tagjai hozzád hasonlóan ambíciózusak. Ilyen társaságban, valamint a magas színvonalú tréninggel, garantálható a fejlődés!”